Interactive Projection Mapping

Spot On

DeNuk: Op de gevel van het HKU Utrechts Conservatorium, Mariaplaats 28, ging op woensdag 28 juni om 22.15 een lichtkunstwerk van start. De maker, Marieke van der Burg, alumnus Image and Media Technology en winnaar van een HKU Award 2022, liet zich voor het lichtkunstwerk inspireren door de wens om de nieuwe lichting creatief talent van Utrecht letterlijk in de schijnwerpers te zetten… lees verder

Afstudeerders in de schijnwerpers

In een bruisende stad, wordt een groep afstudeerders als kleine vuurvliegjes gepresenteerd. Elke afstudeerder draagt zijn eigen licht dat schijnt door hun kracht en bijzonderheid. De stad fungeert als het ultieme podium, waarin de schijnwerpers van het spotlicht fel op hen gericht zijn.

Maar hun felle licht creëert ook schaduwen. Deze schaduwen symboliseren de uitdagingen en obstakels die de studenten tegenkomen tijdens en na hun afstudeerperiode. Duistere schaduwen die klaar zijn om hen te overweldigen en hun licht langzaam te laten doven.

De stad, die het spotlicht bedient, beseft dat de afstudeerders hulp nodig hebben om hun schaduwen de baas te zijn. Ze schijnen hun krachtige spotlicht rechtstreeks op de afstudeerders. Het is een gebaar van erkenning en ondersteuning, waardoor het licht van de afstudeerders weer oplaait en hun energie en veerkracht herstelt.

In samenwerking met

© Copyright 2020 Marieke van der Burg | Perfect Portfolio | Developed By Rara Theme. Powered by WordPress.